Om väder och vind

Det var ett skämt jag hörde de första åren i Sverige, och som jag tror Peter Wahlbeck berättade, som av någon anledning fastnade i mitt minne. Jag förstod inte det roliga i det och jag visste att det beror på att jag är ny i landet och inte känner till de regionala egenskaperna och hur olika regioner identifieras och uppfattar de andra.
Skämtet handlar om “gnällbältet”:

– Vilket jävla skitväder!!
– Vad menar du? Solen skiner ju och det är varmt!
– Ja, ida’ ja! (Och det här ska en läsa som det pratas i Örebro)

Som sagt hade jag det här i minnet och det tog flera år när jag började skratta åt det när jag en gång upprepade det för mig själv.
Märklig grej att behålla ett skämt så här i minnet men det berodde nog på min nyfikenhet och vilja att lära mig allt om Sverige.

Ja, solen skiner i Göteborg i varje fall och vi närmar oss vårdagjämningen och ingen anledning att gnälla över det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *